WILDE-PEPERBLADEREN MET GEROOSTERDE KOKOS

MIANG KHAM – WILDE-PEPERBLADEREN MET GEROOSTERDE KOKOS

Ingredienten:
5 grgember, fijngesneden
5 grgalangawortel, fijngesneden
1 tlgarnalenpasta
4 elpalmsuiker
1 elgedroogde garnalen, fijngesneden
1 elpinda's, fijngesneden
2 elvissaus
10wilde peperbladeren (bai cha-plu blad)
40 grlimoen, geschild, in blokjes
5 grgember, geschild, in blokjes
5chilipepers, fijngesneden
15 grcashewnoten, gehalveerd
10 grgedroogde garnalen, gemalen
100 grgemalen kokos, geroosterd

Bereidingswijze:
1) Maal in de vijzel voor de saus de gember en de galangawortel tot een gladde currypasta en roer de garnalenpasta erdoor. Verhit 100 milliliter water in een pannetje op laag vuur en voeg de palmsuiker en de curry- pasta toe. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook zonder te roeren. Voeg de gedroogde garnalen, de pinda’s en de vissaus toe. Roer het goed door elkaar en laat het afkoelen.
2) Leg een peperblad op je handpalm en doe er limoen, gember, chili- pepers, cashewnoten en garnalen naar smaak op, met een theelepel saus. Strooi er geroosterde kokos overheen en vouw het dicht tot een hapje.