Over Noi Wie is Noi?

Noi doet thaise dansNoi (Ratchadawan Pia-Ud)

Noi is geboren in de noordelijke provincie, Lampang, van Thailand. De grote verandering in haar leven kwam tijdens Noi's tiende levensjaar. Ze verhuisde samen met haar zusje naar Nederland om bij haar moeder en stiefvader in Amsterdam te gaan wonen. Eenmaal in Nederland heeft Noi de Thaise cultuur nooit losgelaten, ze ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al op jonge leeftijd van haar moeder de fijne kneepjes van de Thaise kookkunst.

Met haar tweede passie, dansen, gooit ze hoge ogen als danseres van de dansgroep 'Thai Performing Arts Club'. Hiermee treedt zij succesvol op en reist met regelmaat door heel Europa. Daarnaast is Noi een getalenteerd en vooral gepassioneerd chef-kok en een liefdevolle moeder. Noi houdt veel van haar Thaise cultuur en wil deze dan ook graag delen met een ieder door middel van haar Thaise dans- en kookkunsten.

Noi ging in Nederland naar de vooropleiding van Sint Hubertus, de koksschool. Vervolgens volgde ze de opleiding 'Hotel en Gastronomie' voor gastvrouw en kok aan het ROC van Amsterdam. Zij heeft in meerdere Aziatische en Thaise restaurants gewerkt. Om haar Thaise kookkunst nog wat aan te scherpen heeft Noi diverse cursussen gevolgd bij 'Rajamangala University of Technology Krungthep' in Bangkok, Thailand. Deze universiteit staat bekend om hun opleiding voor de Thaise kunst en cultuur. Noi heeft hier eveneens veel geleerd over de authentieke Thaise kookkunst en ze heeft zich hier tevens het kunstzinnige 'fruit carving' meester gemaakt.