Den Haag Thaise kookWorkshop aan huis

Menu samenstelling

Cocktail vooraf:
-Thaise Samuijito

Voorgerecht:
-Po Pia Tod(Thaise loempia's)
-Tom kah Kai (Thaise milde kippensoep met kokosmelk)

Hoofdgerecht:
-Massaman Kai(Kip in Massaman kerriesaus)
-Koeng Kratiam (Gamba's in knoflooksaus)

Verslag

Na wat voorbereidend werk konden we beginnen met de workshop. De groep was 6 man sterk en ze stonden te popelen om te beginnen. Na wat uitleg over de gerechten die we gingen koken en de ingredienten die we gingen gebruiken konden de heren beginnen met het voorbereidende werk. Alles wat gehakt, gesneden, gepelt, geperst en schoongemaakt kon worden werd netjes volgens instructies uitgevoerd. Sommige waren wat grof in het snijwerk, maar naar wat begeleiding werden de stukjes steeds fijner. ;) Nu het voorbereidende werk klaar was konden we beginnen met het roerbakken van de loempiavulling. Natuurlijk waren er een paar koppige tauge-tjes die niet in de pan wilden blijven zitten, maar na een paar keer goed roeren waren de mannen de tauge de baas. Bij het gezamelijk rollen van de loempia's werd het pas echt gezellig en iedereen kon erg trots zijn op hun eigen gerolde loempia's. Vervolgens was de Tom Kah Kai soep aan de beurt, de aroma was zo lekker dat je zo nu en dan de buiken kon horen knorren. De Tom Kah Kai soep was erg goed gelukt en ik mag dan ook erg trots op de heren zijn. De Gamba's in knoflooksaus klonken zo goed in de oren dat ze bijna niet meer konden wachten om te eten. Ook dit gerecht was erg goed gelukt. De Massaman Kai moest op smaak gebracht worden met de juiste hoeveelheid kokosmelk en wat langer borrelen op het vuur. Ik kan vertellen dat iedereen heerlijk heeft zitten smullen met alle dank aan onze beste leerlingen. Naang & Noi.

Foto'sNa het introduceren van de ingredienten kunnen we beginnen met het snijwerk.Naang geeft hier en daar nog wat advies aan de heren.


Iedereen snijdt op zijn eigen manier. Het schiet al aardig op.De taken worden netjes verdeeld. Iedereen was lekker druk bezig.Het recept wordt erbij gehaald en de loempia vulling kan gebakken worden.Zo nu eerst de knoflook bakken.Ondertussen wordt uitleg en tips gegeven.Naast een goed recept is er ook veel liefde en geduld nodig voor de Tom Kah Kai soep.Een goeie werksfeer is het beste recept om te koken.De loempia vellen moeten eerst voorzichtig uitelkaar getrokken worden.Voor het rollen van een loempia wordt veel concentratie gereist.De loempia's zien er goed uit :)De gamba's in knoflook worden heerlijk bereid.Naang doet nog de laatste controle.Nogmaal heel erg bedankt voor de gezellige dag.