Thais koken aan huis in Zwolle

Menu samenstelling

Voorgerecht:
-Po Pia Tjee(Thaise vegetarische loempia's)
-Tom kah Kai (Thaise milde kippensoep met kokosmelk)

Hoofdgerecht:
-Paneng Nua(Beef in Peneng kerriesaus)
-Koeng Kratiam (Gamba's in knoflooksaus)

Verslag

Zaterdag 21 januari vertrok ik naar Zwolle op weg naar een groep van 7 enthousiaste dames die een gezellig avond met Thaise eten hadden gepland. En gezellig was het zeker. De fles wijn ging open en de workshop kon beginnen. We begonnen met pellen, hakken en snijden. En daarna konden we gaan wokken en kokkerellen. Iedereen deed erg enthousiast mee. We hebben met zijn alle loempia's gerolt en gebakken, Tom Kah Kai soep, gamba's in knoflook en iedereens lieveling Paneng kerry beef klaargemaakt. Ik vond het een geslaagde avond en hopelijk hebben jullie lekker gesmuld van de zelf gemaakte Thaise gerechten.
Bedankt Jantien, Leandra, Willemijn Marijke, Elteke, Femke & Moud voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid.

Foto's







We beginnen met een opgeheven glas aan de gezellige avond.







De loempiavellen wordt gezamelijk uit elkaar gehaald.










Aan tafel wordt gezellig bijgekletst en de loempia's worden ondertussen gerolt.













De loempia's worden lekker bruin gebakken in de hete olie.







Het resultaat ziet er erg goed uit.







We kunnen beginnen aan het volgend recept. Sla de bladzijde maar om.







Hier ziet u de gamba's in knoflook met een lekker glaasje rode wijn.













Als laatste gerecht hadden we Paneng Beef. Deze ziet er prachtig uit!







Hier en daar geef ik wat handige tips.







Eet smakelijk dames en bedankt voor de gezelligheid!