Thaise Tom kah Kai soep

Thaise Tom Kah Kai soep

Ingredienten voor 4 personen:

Kipfile300 gram
Kokosmelk500 ml
Champignons100 gram
Laos100 gram
Sereh100 gram
Limoen blad 4 blaadjes
Koriander wortels3 wortels
Limoen2 stuks
Suiker2 eetlepels
Vissaus2 eetlepels
Koriander3 stuks
Water100 ml

Bereidingswijze:
1) Snijd de kipfilet in dun plakjes.
2) Kookt het water in de pan en voeg laos, sereh, limoenblad, en koriander wortels en 2/3 kokosmelk toe op zachte vuur.
3) Zodra het begin te koken voeg kipfilet toe.
4) Voeg de over gebleven kokosmelk toe. Breng het op smaak met suiker, vissaus, champignons. Roer alles zachtjes door elkaar. En doe het vuur uit.
5) Maakt het af met limoensap en strooi de koriander in de soep.